Januar Friluftslivets år

januar

2015 var Friluftslivets år i Norge. I Stavanger ga kommunen tips til en rekke turer og arrangementer gjennom hele året. Friluftslivets år ble åpnet med leirbål og overnatting utendørs. Les mer.

 

Februar Smart EU-prosjekt sparket i gang

februar

Gjennom Triangulum-prosjektet deltar Stavanger i verdens største forsknings- og innovasjonsprogram, Horisont 2020, som handler om å utvikle smarte løsninger for framtidens bærekraftige byer. Les mer.

Mars Snakkende steiner i barnehage

mars

Tre steiner som ler, gjesper og vil ha kos ble i fjor satt opp i Nymansveien barnehage på Storhaug. Les mer.

April Flere sykler til jobb og skole

april

Stadig flere i Stavanger velger sykkelen når de skal på skolen eller jobben. Andelen økte fra 12 prosent i 2005 til 15 prosent i 2014. Les mer.

Mai Enklere språk i kommunens brev

mai

Byggesaksavdelingen, Byplanavdelingen, Transportplanavdelingen og de andre avdelingene i Kultur og byutvikling (KB) forenklet brevtekstene sine. Resultatet av språkprosjektet i KB er 46 reviderte maler. Les mer.

Juni Ny kommuneplan for Stavanger vedtatt

 

juni

Mandag 15. juni vedtok bystyret den nye kommuneplanen for 2014-2029. I den nye planen vil kommunen satse tyngre på regionalt samarbeid, folkehelse og utbygging av en tett og konsentrert by. Les mer.

Juli Nesten 40.000 mobiler fikk testvarsel

juli-foto-whitney-love

Under Gladmat testet kommunen et nytt system for sms-varsling i nødsituasjoner. Alle mobiltelefoner som befant seg i Stavanger sentrum innenfor en radius på 2 km fikk et testvarsel. Les mer.

August Ny svømmehall på Hundvåg

august

De første forventningsfulle barna sto klare til å stupe uti da ordfører Christine Sagen Helgø åpnet Hundvåg svømmehall søndag 30. september. Les mer.

September Jogging og vaffelhjerter for Syria-flyktninger.

septemberAlle skolene i Stavanger hadde høsten 2015 solidaritetsaksjoner til støtte for Syria-flyktninger. Det ble en gang for alle bevist at kreativiteten er stor i Stavangerskolen. Les mer.

Oktober Røykfri arbeidstid i Stavanger kommune

oktober

Torsdag 1. oktober ble Stavanger kommune en røykfri arbeidsplass. Det betyr at de ansatte i kommunen ikke lenger kan røyke i arbeidstiden. I skoler og barnehager gjelder forbudet også snus. Les mer.

November Akuttplasser for asylsøkere i Stavangerregionen

november-foto-shutterstock

Norge opplever som resten av Europa den største flyktningepågang noensinne. Stavanger og nabokommunene i oppdrag å kartlegge ledige bygg som egnet seg for innkvartering av 1000 asylsøkere. Les mer.

Desember Blidensol ble hedret for sykehjems-mat

desember

Blidensol sykehjem i Stavanger ble som ett av tre sykehjem i landet i dag hedret for sin appetittvekkende sykehjemsmat. Juryen la spesielt merke til Blidensols gjennomtenkte tilbud til personer med demens. Maten anrettes innbydende og tilpasses beboerne. Les mer.

Denne siden ble sist oppdatert 3. May 2016, 10:21.

Meny

Årsrapport 2015

Forsiden Organisasjonskart